"Həddindən artıq doymuş yağlar və şəkər əlavələri olan qidalar pəhrizdən xaric edilməlidir".
HİT.az xəbər verir ki, bunu dietoloq Nataliya Silina deyib.
O izah edib ki, bunlara inter alia, şokoladlı və meyvəli südlər, ətirli kəsmik və qatıqlar, kəsmiklər, ticarət dondurmaları, yağlı ətlər, emal olunmuş ətlər (kolbasa və sosiska), alınmış souslar, mayonez, bitki yağı və şəkər əlavə etməklə ketçup daxildir.
Dietoloq həmçinin xörək duzunun istifadəsini məhdudlaşdırmağı tövsiyə edib - gündə 5 qrama qədər, eləcə də şəkər gündə 4 çay qaşığı qədər, ya da ümumiyyətlə olmamalıdır.
Silina qeyd edib ki, gəncliyi uzatmaq, eləcə də xəstəliklərdən qorunmaq üçün ən yaxşı və təhlükəsiz variant müxtəlif və balanslaşdırılmış qidalanma, həmçinin fiziki fəaliyyət, yuxu və stressin təsirini minimuma endirməkdir.
Samir