"Bəzi insanlar kvas qəbul etməməlidir".
HİT.az xəbər verir ki, bunu dietoloq, tibb elmləri doktoru Mixail Qinzburq deyib.
Onun sözlərinə görə, kvasda faydalı bifidobakteriyalar və laktobakteriyalar var, lakin bu içkinin digər tərkib hissələri insan orqanizminə mənfi təsir göstərə bilər. Beləliklə, üzvi turşular mədə mukozasını qıcıqlandıra və qastrit və ya mədə xorasının təzahürlərini artıra bilər. Bundan əlavə, kvas artıq miqdarda şəkərlə hazırlanır, bu, artıq çəki əldə etmək və diabetin inkişaf riskini artırır.
Həkim bildirib ki, mədə xəstəlikləri olan insanlar ümumiyyətlə kvas içməməlidir. Və həddindən artıq şirin kvas heç kim üçün faydalı deyil.
Qinzburq sağlam insanlara bir stəkandan çox kvas içməməyi tövsiyə edib və yeməkdən sonra istehlakı məsləhət görüb.
Samir