Kefirin kalorisi və laktoza az olması ilə yanaşı, salmonella kimi zərərli bakteriyaların da böyüməsini maneə törədir. Bundan əlavə, bu məhsul bağırsaq sağlamlığını effektiv şəkildə qorumağa kömək edir.
HİT.az xəbər verir ki, bu barədə danimarkalı dietoloq Sandra Vigelien "Health News"a danışıb.
Ekspertin fikrincə, bir stəkan adi az yağlı kefirdə cəmi 43 kkal və 3,79 q protein var. Kefirdə laktoza da azdır (hər stəkan üçün 3,7 q), bu onu laktoza dözümsüzlüyü olan bir çox insan üçün potensial olaraq təhlükəsiz edir.
Bundan əlavə, bu məhsul probiyotiklərin əla mənbəyidir, çünki onun tərkibində 61-ə qədər faydalı bakteriya və maya var. Bunlara normal bağırsaq funksiyasını və ümumi sağlamlığı təşviq edə bilən müxtəlif laktobasil suşları daxildir. Həmçinin, laktobasillər qıcıqlanmış bağırsaq sindromunun (İBS) bəzi simptomlarını idarə etməyə kömək edə bilər.
Dietoloq əlavə edib ki, kefirin probiotik təsiri təkcə bağırsaq mikroflorasının vəziyyətini yaxşılaşdırmır, həm də onu salmonella kimi təhlükəli bakteriyaların çoxalmasından qoruyur. Ağızdan daxil olduqda, salmonella kəskin bağırsaq infeksiyasına səbəb olur, baxmayaraq ki, bəzi növlər bədəndə çox zərər vermədən mövcud ola bilər.
Samir