Hindistan cevizi yağı və avokado ehtiyatla istehlak edilməlidir, çünki bu qidalar çox yağlıdır.
HİT.az xəbər verir ki, bu barədə "Daily Mail"ə britaniyalı dietoloq Emili Liminq məlumat verib.
Həkim açıq yaşıl avokadonun lif və sağlam yağlarla zəngin olduğunu, pis xolesterini azaltdığını və damarlarda lövhə əmələ gəlməsinin qarşısını aldığını bildirib. Bununla belə, hətta sağlam yağlar da çəki artımına səbəb ola bilər. Diyetoloqun fikrincə, bir orta avokadoda 20 qrama qədər yağ və təxminən 250 kalori (konfet çubuğu ilə eyni miqdarda) ola bilər.
Hindistan cevizi yağı da tez-tez sağlam hesab olunur, lakin onun yüksək doymuş yağ tərkibi onun olmadığını göstərir. Doymuş yağlar olmadan daxili orqanların düzgün işləməsinin mümkün olmamasına baxmayaraq, onların artıqlığı qanda xolesterinin səviyyəsini artıra və ürək xəstəliyi riskini artıra bilər.
Diyetoloq qeyd edib ki, 15 ml kokos yağının tərkibində təxminən 13 q doymuş yağ var - bu, tövsiyə olunan gündəlik 30 q dəyərinin demək olar ki, yarısıdır.
Samir