Yay aylarında bəzi insanlar atlama (doğramac) istehlak etməyi sevir.
Dietoloq Leyla Sariyeva Hit.az-a deyib ki, soyuq yeməklərin öd ifrazının pozulmasına, ödün durğunluğuna səbəb olur:
“Təzə xiyar, göyərti, pəhriz lifi ehtiva edir, buna görə də onların böyük miqdarda istifadəsi qazın əmələ gəlməsinə və meteorizmin artmasına, həmçinin nəcisin pozulmasına səbəb ola bilər. Bəzi hallarda, göyərti böyrək daşlarının meydana gəlməsinə səbəb ola bilər, buna görə də urolitiyaz ilə okroshka ilə daha diqqətli olmaq lazımdır. Atlama mədə-bağırsaq traktına münasibətdə aqressiv yeməkdir, buna görə də mədə və onikibarmaq bağırsağın xorası, qastritin kəskinləşməsi yaşayanıar bu qidadan uzaq durmalıdır””.
Sevinc