Kərəviz, xırtıldayan sapları və yüngül dadı ilə tanınan məşhur bir tərəvəzdir və uzun müddətdir ki, dünyanın bir çox diyetlərində əsas yer tutur.
Hit.az xəbər verir ki, kərəviz, bədəndəki iltihabı azaltmağa kömək edə bilən antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malikdir.
Bu, xüsusilə artrit və ya digər iltihabi xəstəliklərdən əziyyət çəkən insanlar üçün faydalı ola bilər.
Kərəvizdəki liflər, kalium və antioksidantlar ürək sağlamlığına töhfə verir.
Kalium qan təzyiqini tənzimləməyə kömək edir, liflər xolesterin səviyyəsini azaldır və antioksidantlar ürəyi oksidləşmə stresindən qoruyur.
Kərəviz ümumiyyətlə aşağı natrium tərkibli olsa da, onu böyük miqdarda yemək daha yüksək natrium qəbuluna səbəb ola bilər, bu da yüksək qan təzyiqi olan və ya aşağı natrium diyetində olan insanlar üçün problem ola bilər.
Sevinc