Faydaları saysız-hesabsız olan balıq balanslaşdırılmış qidalanmanın bir parçasıdır.
Omeqa-3 yağ turşuları, D vitamini və selenium kimi qida komponentlərinin olması balığı daha da cəlbedici edən bir qida halına gətirir.
Hit.az xəbər verir ki, balıq xərçəng, diabet, xolesterin və ürək xəstəlikləri kimi bir çox xəstəliyə qarşı qoruyucu qalxandır.
Tərkibindəki A, B və D vitaminləri sayəsində bütün yaş qruplarından insanların xitab edir.
Balıq hamiləlik və laktoz dövründə körpənin beyin inkişafı üçün vacib olan qidalar arasındadır və həftədə 350 qr istehlak edilməlidir.
Aparılan araşdırmalar nəticəsində mütəmadi olaraq balıq yeyən anaların övladlarının zehni cəhətdən daha uğurlu olduğu görülüb.
Sevinc