Soyuqda hansı tərəvəzlər istehlak edilməlidir?

SAĞLAMLIQ
22:54 / 26.12.2025
37

Soyuq qış fəslində vitamin qəbulu önəmlidir. 

Hit.az qışda bədən müqavimətini artıracaq bəzi tərəvəzlər və onların faydaları haqqındaəlumat verir. 

Brokoli ən məşhur xaç ağacı tərəvəzlərindən biridir və tərkibində maqnezium, kalium, B6 və C vitamini kimi maddələr var. 

Bu minerallar orqanizmdə güclü antioksidant rolunu oynayan C vitamini və qan təzyiqinin və sinir sisteminin fəaliyyətinin tənzimlənməsi üçün lazım olan qida maddəsi olan kaliumla zəngindir.

Kələm tərkibində K vitamini, C vitamini, kalium və B vitaminləri də daxil olmaqla təsir edici miqdarda qida var. Tərkibində C vitamini, K vitamini və folat da daxil olmaqla bir sıra qida maddələri var. 

Gül kələmində olan flavonoidlər kimi sağlamlığı təşviq edən birləşmələrin qaynadılma və buxarlanma ilə əhəmiyyətli dərəcədə azaldığını və bişməmiş gül kələminin ən yüksək antioksidant aktivliyə malik olduğunu, yəni , xam gül kələminin daha yaxşı olduğunu göstərib.

Roka, adətən salatlarda istehlak edilən yaşıl, yarpaqlı, xaçpərəst tərəvəzdir. Tərkibində fol turşusu, C vitamini və K vitamini kimi maddələr var.

Sevinc

0