Bir çox insanlar həkimlərin məsləhətinə pəhriz saxlayır, sağlamlıqlaqlarını qorumaq istəyirlər.
Bunu da ən çox ürək-damar, diabet və mədə- bağirsaq xəstəlikləri olan pasiyentlər edirlər.
Belə pəhrizlərdən biri də qara çörəkdir.
Həkim Pərvanə Mustafayeva Hit.az-a deyib ki, qəhvəyi çörək öz xüsusiyyətlərinə görə ağ çörəkdən fərqlənir:
“Çörəkdə olan yağlar orqanizm üçün yüksək qida dəyərinə malikdir. Bunlar aterosklerozun inkişaf riskini , insulin müqavimətini və bədəndə iltihabi prosesləri azaltmağa kömək edən yağlardır. Çovdar ununda ağ çörək bişirilən birinci dərəcəli ağ buğda unundan təxminən iki dəfə çox pəhriz lifi var. Pəhriz lifi özünü tox hiss etməyə kömək edir, bağırsaqlarda daha uzun müddət qalır, şəkərin udulmasına mane olur və artıq piyləri çıxarır”.
Sevinc