Kök suyu qış aylarının şəfa anbarı hesab olunan tərəvəzlərin, xüsusən də kökün faydası o qədər çoxdur ki, min bir dərdin dərmanıdır desək, yanılmarıq.
Hit.az xəbər verir ki, müntəzəm olaraq , kök suyu qəbul edilsə, bir çox xəstəliklərdən xilas olmaq mümkündür.
KÖk suyu xolesterolu aşağı salır, qaraciyərdəki yağlanmanı azaldır.
Bu şirə qaraciyər üçün faydalıdır. O qaraciyəri tənzimləyir.
Mütəmadi olaraq, kök suyu içmək qaraciyərdəki toksinlərin artmasının qarşısını alır.
Qaraciyərin funksiyalarını qaydasına salaraq yağlanmanın və hətta QİÇS-in qarşısını alır.
Kök suyunun tərkibindəki K vitamini qan laxtalanmasının qarşısını alır. Diş əti yaralanması zamanı da faydalıdır. Tərkibindəki C vitamini diş yaralarınıyaxşılaşdırır və diş ətlərinin sağlam olmasına şərait yaradır.
Sevinc